Grondige reiniging van uw auto

Je noemt ze meestal wasstraten dan rij je er van voren met je auto naar binnen en aan de achterkant weer uit. Dan is er sprake van een echte wasstraat. Je kan ze anderzijds ook wasruimte noemen maar dat zegt eigenlijk niemand. Het wordt in de meeste gevallen beschreven als een mechanische apparaat dat automatisch de uitwendige kant reinigt van auto’s, bedrijfsauto’s, vrachtwagens en rail gebonden voertuigen zoals natuurlijk trams en treinen. Als je een auto grondig wilt reinigen, bijvoorbeeld als je een occasion gekocht hebt, kun je heel goed gebruikmaken van zo’n wasstraat.
In technische zin kan je wel grote verschillen aangeven tussen de verscheidene types wasstraten. Heb je het over een roll-over dan heb je het voertuig stilstaan en gaat de machine veel rijdende bewegingen uitvoeren. In de portalen zijn er was borstels, sproeiers drogers en wielborstels ondergebracht. Hebben we het over een wasstraat dan wordt het voertuig met behulp van een transportketting of -band door de wasstraat gehaald. Gewassen wordt er met borstels, daarna gesproeid, gedroogd en met wielborstels worden de velgen schoongemaakt.
De autowasserette is dus een faciliteit om het exterieur en in sommige gevallen het interieur van de auto grondig te wassen. Autowasserettes kunnen selfservice, volledig geautomatiseerd, of full-service zijn met medewerkers die de auto wassen.
Met de moderne gemakken van de hedendaagse automatische autowasserettes, kun je moeilijk herinneren dat de industrie altijd zo hightech is uitgevoerd. De eerst wasstraat in Nederland werd in 1965 geopend, ook wel de eerste automatische autowasserij genoemd. Er zijn sindsdien diverse soorten programma’s om de auto in de wasstraat te kunnen reinigen bijgekomen voor het beste resultaat.